ВАКС обирає запобіжний захід ексзаступнику міністра енергетики, просять арешт із заставою ₴30 мільйонів

ВАКС обирає запобіжний захід ексзаступнику міністра енергетики, просять арешт із заставою ₴30 мільйонів

Укрінформ
У Вищому антикорупційному суді проходить засідання з обрання запобіжного заходу колишньому заступнику міністра енергетики Олександру Хейлу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду присутній ексзаступник міністра, його захисники та представники сторони обвинувачення.

"При ознайомленні з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою було встановлено, що детектив (НАБУ - ред.) просить застосувати до Хейла запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, але не довше строку досудового розслідування, та визначення (йому - ред.) застави у сумі 30 мільйонів гривень", - заявила під час засідання у ВАКС адвокатка Хейла.

За її словами, на думку НАБУ, в разі внесення застави на підозрюваного необхідно покласти низку процесуальних обов'язків, а саме: прибувати до детектива\прокурора\суду за першою вимогою; не відлучатися за межі Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти прокурора або суд про зміну свого місця проживання та місце роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними по справі, у якій він фігурує, а також із низкою свідків, що проходять по цьому кримінальному провадженню; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт та інші документи, що дають право на виїзд з України тощо; носити електронний засіб контролю.

Сторона захисту вважає, що це клопотання не підлягає задоволенню у зв'язку з непідтвердженням ризиків, на які вказав детектив НАБУ, відсутністю належного обґрунтування щодо можливого застосування до підозрюваного більш м'яких запобіжних заходів тощо.

Серед іншого, захисниця Хейла зазначила, що ризик втечі підозрюваного є вкрай низьким, і що його належна поведінка може бути забезпечена більш м'яким запобіжним заходом, ніж тримання під вартою.

Як повідомлялося, СБУ та НАБУ 12 серпня оголосили про затримання заступника міністра енергетики на хабарі у пів мільйона доларів. За даними правоохоронців, за цю суму чиновник пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

Читайте також: Вимагали хабарі в імпортерів: на Одеській митниці викрили корупційну схему

12 серпня постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що уряд звільнив заступника міністра енергетики Олександра Хейла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-