Нафта дорожчає на тлі напруженості на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі напруженості на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок зростають у п'ятницю, 30 серпня, на тлі напруженості на Близькому Сході та статданих США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $80,18 за барель, що на $0,24 (0,3%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти зросли в ціні на $1,29 (1,6%), до $79,94 за барель.

Термін біржового обігу жовтневих ф'ючерсів на Brent спливає із завершенням сесії у п'ятницю. Листопадові контракти, що активно торгуються, дорожчають під час торгів на $0,22 (0,28%), до $79,04 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшились у ціні на $0,18 (0,24%), до $76,09 за барель. У четвер контракт здорожчав на $1,39 (1,9%), до $75,91 за барель.

Підтримку котируванням надає напруженість на Близькому Сході. Зокрема винищувачі ізраїльських ВПС завдали ударів по кількох ракетних установках руху «Хезболла» на півдні Лівану, які становили загрозу Ізраїлю, повідомила пресслужба Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у телеграм-каналі.

Читайте також: Росія засекретила статистику виробництва дизельного пального

Іншим позитивним для нафтового ринку чинником стали опубліковані напередодні статдані, що підтвердили стійкість економіки США. Оцінку зростання ВВП країни у ІІ кварталі було переглянуто з підвищенням – до 3% у перерахунку на річні темпи з попередньо оголошених 2,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-