Кабмін хоче передати Кременчуцьку ТЕЦ Укрнафті

Кабмін хоче передати Кременчуцьку ТЕЦ Укрнафті

Укрінформ
Кабінет Міністрів рекомендує Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку до 26 жовтня опрацювати можливість передачі Кременчуцької теплоелектроцентралі в управління ПАТ «Укрнафта».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у розпорядженні уряду №1033-р від 22 жовтня.

«Рекомендувати Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку опрацювати до 26 жовтня 2024 р. питання щодо особливостей застосування у період воєнного стану актів законодавства щодо корпоративних прав, примусово відчужених в умовах правового режиму воєнного стану, в частині забезпечення можливості управління корпоративними правами держави у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Кременчуцька ТЕЦ» публічним акціонерним товариством «Укрнафта», - йдеться у документі.

Читайте також: Укрнафта у І півріччі отримала ₴10,6 мільярда чистого прибутку

Як повідомлялося, у січні 2024 року депутати Полтавської обласної ради погодили звернення до Кабінету Міністрів та народних депутатів України щодо недопущення зупинки роботи Кременчуцької ТЕЦ. Підприємство не мало договорів із ТОВ ГК «Нафтогаз Трейдинг» і змушене було закуповувати газ для забезпечення опалення за ціною понад 22 грн за кубометр.

Кременчуцька ТЕЦ у 2022 році була зруйнована через російські обстріли. Майно підприємства того ж року передали на баланс «Полтаватеплоенерго». Станом на жовтень 2024 року 100% акцій ТЕЦ належить Міністерству оборони.

Фото: bun.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-