Для початку перемовин про членство України в ЄС є політичний консенсус – Стефанішина

Для початку перемовин про членство України в ЄС є політичний консенсус – Стефанішина

Укрінформ
Україна заклала тверду основу для ухвалення рішення про початок перегорів про членство в Європейському Союзі.

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні є політичний консенсус стосовно того, щоб відкрити політичні перемовини, але до цього рішення ми дуже багато політичних кроків маємо – не тільки виконати сім рекомендацій. Нам треба буде провести політичні комунікації з кожною державою-членом Європейського союзу, обговорити очікування після відкриття перемовин», – сказала урядовиця.

Стефанішина підкреслила, що цього тижня вона мала можливість представити прогрес України на зустрічі міністрів з європейських справ у Брюсселі.

«Я можу підтвердити, що ми заклали абсолютно тверду основу для ухвалення політичного рішення вже цього тижня. І парламент, і уряд ухвалили рішення, які фактично закривають низку рекомендацій із цих семи. Ми очікуємо, що Європейська комісія має дати позитивну оцінку», – додала віцепремʼєрка.

Крім того, вона відзначила, що найскладнішою рекомендацією є питання прав національних меншин в Україні, оскільки реалізація цього залежить тільки від України, а й від Угорщини, Румунії, Болгарії та Греції.

Читайте також: Україні під час вступу до ЄС треба імплементувати близько 3000 актів європейського права - урядовець

«Ми все одно продовжуємо діалог по цьому напрямку. Українська делегація минулого року працювала в Будапешті і обговорювали питання освітнього процесу. Я можу підтвердити, що діалог є. І у вівторок, на зустрічі з міністрами, угорський колега достатньо конструктивно оцінив наш прогрес, тому сподіваємося, що це не буде черговим каменем спотикання», – сказала Стефанішина.

Як повідомляв Bloomberg із посиланням на джерела, Європейська комісія готується рекомендувати країнам-членам почати переговори з Україною про членство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-