Шольц перед самітом ЄС: Системи ППО для України треба знайти швидко, а не колись

Шольц перед самітом ЄС: Системи ППО для України треба знайти швидко, а не колись

Укрінформ
Знайти системи ППО Patriot для України треба негайно, а не в майбутньому.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц перед самітом ЄС у середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що маємо робити більше, ніж робили до цього часу для підтримки України. Це стосується насамперед потреб у засобах ППО… Я бачу свою ціль на цьому саміті в тому, щоб переконати багатьох, аби вони повернулися додому та подивилися, що вони мають, адже зробити це треба швидко, а не колись», - сказав канцлер. 

Він нагадав, що Німеччина вже передала два комплекси Patriot і ухвалила рішення передати ще один, і підкреслив, що сподівається, що цей крок «заохотить інших зробити те ж саме, подивитися, які можливості вони мають з точки зору власних запасів, щоби покращити спроможність України захистити себе». 

Поряд з ініціативою щодо амуніції, артилерійських боєприпасів, яку всі підтримують, ініціатива по ППО – це те, що гостро стоїть на порядку денному, підкреслив глава німецького уряду. Політик також нагадав, що Німеччина є наразі європейським лідером з надання воєнної допомоги Україні з 28 млрд євро переданої або обіцяної підтримки, що далеко випереджає інші держави.

Читайте також: Україна обговорила із Норвегією кроки для отримання Patriot з інших країн - Кулеба

Він також збирається поінформувати колег про свій візит до Китаю і результати своїх переговорів з керівництвом КНР. Для Шольца, за його словами, було важливим знайти чіткі слова й обговорити підтримку дипломатичних зусиль завершення війни в Україні та водночас засвідчити готовність ФРН продовжувати надавати Києву військову допомогу. Канцлер наголосив на повній підтримці майбутнього саміту Миру в Швейцарії та висловив сподівання, що й Пекін підтримує цей процес.

Як повідомлялось, Німеччина ініціювала пошук систем Patriot для ЗСУ та першою оголосила про намір передати ближчим часом додатковий комплекс, сподіваючись, що інші послідують її прикладу. До цього часу ФРН передала Україні дві подібні системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-