Україна усвідомлює, що війна закінчиться переговорами - секретар РНБО

Україна усвідомлює, що війна закінчиться переговорами - секретар РНБО

Укрінформ
Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами, тому підготувала і просуває Формулу миру Президента Володимира Зеленського.

На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко під час звернення до учасників Форуму регіону Балтійського моря «НАТО 2024 і Арктична Європа», передає Укрінформ.

«Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами. І тому була підготовлена і просувається Формула миру Президента Зеленського», - зазначив він.

Литвиненко підкреслив, що позиція Української держави дуже проста, «переконаний, вона буде підтримана учасниками Саміту миру у Швейцарії у червні 2024 року».

Читайте також: Україна очікує, що учасники Саміту миру складуть план дій щодо трьох пунктів - Зеленський

За його словами, Саміт - справжній дипломатичний трек, який має всі шанси сприяти досягненню справедливого миру.

Посадовець наголосив, що Україна потребує не перемир’я на два роки, а стійкого миру на десятиліття, «який би уможливив розвиток України».

Він відзначив, що важливим кроком до досягнення справедливого миру є підписання безпекових угод, що реалізують минулорічну заяву G7.

Водночас секретар РНБО висловив сподівання, що на цьогорічному Вашингтонському саміті НАТО Україна отримає запрошення до Альянсу.

«Ми свідомі, що вступ не відбудеться завтра, але вже запрошення охолодить багато гарячих голів у РФ. Воно сприятиме деескалації, а не стане конфронтаційним кроком. Досвід Бухарестського саміту 2008 року чітко довів – у відносинах із Путіним чітка визначеність стабілізує ситуацію, а її відсутність провокує Росію на агресивні кроки», - резюмував Литвиненко.

Читайте також: Лише світова більшість здатна забезпечити дієвий примус РФ до справжнього миру - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 15-16 червня у Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-