Україна до кінця року підготує дорожну карту стратегічних реформ у рамках вступу до ЄС - Стефанішина

Україна до кінця року підготує дорожну карту стратегічних реформ у рамках вступу до ЄС - Стефанішина

Укрінформ
До кінця цього року Україна підготує велику дорожню карту стратегічних трансформацій протягом наступних десяти років у рамках переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в Берліні на конференції з відновлення України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ЄС залишатиметься рушієм цієї (реформаторської, – ред.) сили, тому що в кінці цього року Україна підготує величезну дорожню карту стратегічних трансформацій у сфері правовладдя, державного управління, того, що має бути передумовою для таких засадничих трансформацій в Україні протягом наступних десяти років, у рамках переговорів про вступ», – сказала вона.

Стефанішина спрогнозувала, що зосередитися на внутрішньому порядку денному Україні допоможуть стабільність, передбачуваність та фінансова підтримка.

Віцепремʼєрка додала, найголовнішим для України є динаміка процесу вступу до ЄС, і наголошує, що її потужності в цій сфері є доволі сильними.

«Це означає, що Україна повинна далі йти шляхом реформ, ми повинні забезпечити все, щоб цей процес вступу дійсно використовував усі ці спроможності, які використовує наша країна», – підкреслила урядовиця.

Читайте також: У червні має бути затверджена переговорна рамка з Євросоюзом - Зеленський

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-