Лідери країн ЄС і президентка Молдови привітали початок переговорів про вступ

Лідери країн ЄС і президентка Молдови привітали початок переговорів про вступ

Укрінформ
Президентка Молдови Мая Санду привітала офіційний початок переговорів про вступ її країни до ЄС, старт якому буде даний на першій Міжурядовій конференції щодо вступу у вівторок в Люксембурзі.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у соцмережі X.

"Сьогодні Молдова та Україна офіційно розпочинають переговори про вступ до ЄС. Наше майбутнє – в європейській родині. Ми глибоко вдячні за непохитну підтримку Урсулі фон дер Ляєн, Шарлю Мішелю, Роберті Мецолі та бельгійському головуванню. Разом ми сильніші", – написала президентка Молдови.

Водночас очільниця МЗС ФРН Анналена Бербок зазначила, що Путін хотів захопити Україну, але натомість він зблизив Україну, Молдову та Європу як ніколи раніше.

"Добре, що зараз починаються переговори про вступ", - написала вона.

Голова уряду Естонії Кая Каллас привітала Україну та Молдову з початком переговорів про вступ до ЄС.

"Ви продемонстрували справжню відданість на шляху до ЄС. Попереду ще багато роботи, але ми підтримаємо вас на цьому шляху. Це також чіткий знак того, що двері ЄС відкриті для всіх країн, які залишаються на шляху реформ", - написала вона.

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня привітала Україну та Молдову з початком переговорів про вступ до ЄС.

"Це знаменує собою важливу віху, оскільки обидві країни починають свій шлях до інтеграції в ЄС, демонструючи відданість реформам. Латвія підтримуватиме цей процес на кожному кроці", - написала вона.

Читайте також: Історичний день: Зеленський привітав початок переговорів про вступ до ЄС

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок очільниця Європейської комісії Урсула Фон дер Ляєн привітала Молдову та Україну з початком переговорів про вступ до ЄС.

21 червня Рада ЄС схвалила переговорні рамки для України та Молдови, що відкрило шлях до початку переговорів 25 червня в Люксембурзі.

Європейська комісія усно підтвердила 7 червня, що Україна і Молдова здійснили всі необхідні кроки для початку переговорів про вступ до ЄС, викладених у листопадовому звіті про розширення ЄС.

Фото: EUBAM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-