Україна буде повноправним членом ЄС - звернення керівників держави

Україна буде повноправним членом ЄС - звернення керівників держави

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем’єр-міністр Денис Шмигаль записали звернення з нагоди початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Відео оприлюднено на сайті глави держави, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента

«Коли на п’ятий день повномасштабної війни ми разом підписали заявку на вступ у Євросоюз, багато хто казав, що це не більше ніж мрія. Але ми реалізували цю мрію. Ми вибили це, переконали, зняли кожен із сумнівів, які були. У червні 22-го кандидатство України було схвалене. Попри протидію. У грудні 23-го лідери Європи підтримали політичне рішення щодо перемовин з Україною. Сьогодні перемовини стартують», – заявив Зеленський.

За його словами, до сьогодні Україна була державою, яка здобула статус кандидата на вступ, але не було повної впевненості, чи буде реалізовано цей статус. Та відсьогодні є впевненість – Україна неодмінно буде повноправним членом Євросоюзу.

Читайте також: Лідери країн ЄС і президентка Молдови привітали початок переговорів про вступ

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що міжурядові конференції – це робота між Україною та представниками всіх держав ЄС фактично над частинами майбутнього договору про вступ. «Згідно із затвердженою переговорною рамкою, ми пройдемо всіма розділами наших відносин і по кожному маємо дійти згоди. Обов’язково цього досягнемо – як і всіх інших наших, українських, цілей», – запевнив очільник уряду.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив, що кожна держава, що стала членом ЄС, пройшла через аналогічний формат переговорів.

«Україна спробує зробити це швидше, ніж інші, але незмінно – у спільних інтересах нашої держави та всієї Європи. Ми ухвалювали, ухвалюємо й будемо ухвалювати всі необхідні закони, щоб Україна вже ніколи не відкололась від європейського дому. Дякуємо кожному, хто з Україною, усім, хто вірить у наших людей, хто працює з Україною і таким чином забезпечує всій Європі стабільне та захищене від агресій майбутнє», – заявив спікер.

Як повідомлялося, 25 червня на Першій міжурядовій конференції в Люксембурзі стартували переговори про вступ України до Євросоюзу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-