Зеленський - перед засіданням Євроради: Обговоримо старт переговорів про вступ до ЄС та військову допомогу

Зеленський - перед засіданням Євроради: Обговоримо старт переговорів про вступ до ЄС та військову допомогу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Брюсселі перед початком засідання Європейської ради повідомив, що головними темами обговорень за його участю стануть наступні кроки у переговорах про вступ України до Європейського Союзу та військова підтримка з боку європейських партнерів.

Про це глава Української держави заявив під час спільного підходу до преси з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, передає кореспондент Укрінформу.

«Вдячний усім лідерам ЄС за історичне рішення (відкриття переговорів про вступ України до ЄС – ред). Ми усі – цивільні, воїни – довго на нього чекали. Ми дуже хочемо бути в Євросоюзі. Ми бачимо сильний історичний крок уперед. Це дуже важливо для всієї України. Ми сьогодні маємо працювати над наступними кроками. Ви завжди кажете, що ми надто швидкі, але ми мусимо бути швидкими», – сказав Зеленський.

Крім того, за його словами, обговорюватимуться нагальні потреби України – протиповітряна оборона та усе, що стосується пакетів військової допомоги від партнерів. «Ми вже отримали запевнення, що вони будуть, але ця зброя нам необхідна зараз на полі бою», – сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський прибув до Брюсселя, де підпише три безпекові угоди

Окремо він відзначив рішення країн-членів ЄС щодо заморожених російських активів. «Ми вдячні за рішення по заморожених російських активах (Україна наступного тижня отримає 2,5 млрд євро за рахунок російських активів – ред.), це дуже важливо. А також ми почали переговори про поглиблення санкцій», – акцентував глава Української держави.

Як повідомлялося, 27 червня Президент Володимир Зеленьский прибув до Брюсселя для участі у засіданні Європейської ради та підписання трьох безпекових угод.

Напередодні, 25 червня, на Першій міжурядовій конференції в Люксембурзі стартували переговори про вступ України до Євросоюзу.

Після цього розпочнеться відкриття 35 переговорних глав. Україна вступатиме у переговори відразу за кількома главами, застосувавши кластерний підхід. Кластерів, які об'єднують кілька глав, буде шість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-