Зеленський, Президент Литви та Прем’єр-міністр Естонії обговорили шлях України до ЄС

Зеленський, Президент Литви та Прем’єр-міністр Естонії обговорили шлях України до ЄС

Фото
Укрінформ
У Брюсселі Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та Прем’єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас, на якій обговорили шлях України до членства в ЄС, Саміт миру та подальшу оборонну підтримку

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Під час зустрічей лідери відзначили важливість рішення ЄС про відкриття переговорів з Україною щодо вступу до Євросоюзу.

Глава держави обговорив зі співрозмовниками ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема реалізацію чеської ініціативи із закупівлі снарядів для українських воїнів. Зеленський наголосив, що Україна потребує щонайменше семи додаткових систем для посилення протиповітряної оборони, а також нарощування далекобійних спроможностей.

Читайте також: Щороку 0,25% ВВП на допомогу Україні: що передбачає безпекова угода з Литвою

Президент України подякував лідерам за особисту участь у першому Саміті миру. Сторони домовилися й надалі працювати над залученням країн Глобального Півдня до участі в реалізації Формули миру та приєднанням учасників до Спільного комюніке про основи миру.

Читайте також: Естонія цьогоріч надасть Україні оборонну допомогу на понад €100 мільйонів - безпекова угода

Окрему увагу під час зустрічей приділили саміту НАТО, який відбудеться 9–11 липня у Вашингтоні. Співрозмовники погодилися, що на ньому мають бути ухвалені сильні рішення щодо оборонної підтримки України. Важливо, щоб на саміті прозвучали принципові заяви та були ухвалені рішення щодо майбутнього членства України в Альянсі.

Як повідомлялося, до сьогоднішнього дня Україна підписала 17 безпекових угод, зокрема з усіма країнами-членами "Групи семи".

27 червня Україна уклала ще три угоди — з Євросоюзом, Литвою та Естонією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-