Туризм буде ключем до успіху України в майбутньому - посол Японії

Туризм буде ключем до успіху України в майбутньому - посол Японії

Укрінформ
Між Україною та Японією є багато спільного, зокрема схожа спадщина самураїв і козаків, а також сусідство з державами, які створюють багато проблем. Ключем до майбутнього успіху України буде розвиток туризму.

Про це під час культурної платформи «Україна відкрита світу» заявив посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив японський дипломат, оборонний бюджет Японії складає 1% від ВВП, а бюджет на культуру є набагато вищим, що підкреслює її важливість для країни.

Посол зазначив, що з Україною і українською культурою він познайомився ще в дитинстві, коли його батько подарував йому книгу про Тараса Бульбу у перекладі японською мовою. Він пояснив, що вибір його батька був зумовлений тим, що українці є нащадками козаків, які за кодексом поведінки були дуже схожі до самураїв.

Читайте також: Свириденко - на зустрічі з послом: Україна зацікавлена в локалізації виробництва японських компаній

«Для нас самурай це символ честі, свободи, незалежності, хоробрості, сміливості і ненависті до несправедливості. Козаки також поділяли цей кодекс поведінки. Ці подібності між самураями і козаками частково пояснюють, чому Японія з першого дня вирішила підтримувати Україну»,- наголосив Кунінорі.

Посол звернув увагу, що Україна перебуває на заході, а Японія – на сході євразійського континенту.

«Між нами є багато неправильних держав, не будемо їх називати, які генерують так багато проблем, війн, несправедливості і ненависті. Це нас обʼєднує»,- підкреслив Кунінорі.

Він підкреслив, що війна є жахливим явищем. Водночас, він констатував, що вона спонукала японців почати ближче цікавитися українською культурою, історією, літературою тощо.

Читайте також: Культурні зв’язки України та Європи є дуже очевидними - посол Бельгії

«Через свою культуру Україна відкривається світові і це дуже важливо»,- наголосив посол Японії. Водночас він підкреслив, що звертаючи увагу на українську культуру, варто також тримати у полі зору й українську науку і технологічні розробки.

У цьому контексті він згадав про відомого українського авіаконструктора Ігоря Сікорського, а також наголосив на нинішній генерації українців, які працюють над розробкою нових типів дронів.

Кунінорі також закликав Україну не забувати про розвиток туризму.

«Не забувайте про туризм! Коли війна завтра завершиться нам необхідно, щоб багато людей приїжджало до України і вивчало як Україна вела оборонну війну і перемогла в ній і як українці захищали своїх дітей і свою національну спадщину. Туризм є ключем до успіху для України майбутнього»,- резюмував японський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня в Києві проходить форум "Україна відкрита світу". Мета форуму: обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, пошук місця української культури у всесвітній різноманітності, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, аналіз успішних та цікавих українських кейсів у сфері культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-