Фіцо: Ми холодно ставимося до членства України в НАТО, але щодо ЄС на 100% вас підтримуємо

Фіцо: Ми холодно ставимося до членства України в НАТО, але щодо ЄС на 100% вас підтримуємо

Укрінформ
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Словаччина на 100% підтримує вступ України в ЄС.

Про це він сказав під час міжурядової зустрічі з українським Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, передає кореспондент Укрінформу.

"Відкрито говорю, ми холодно ставимося про питання членства України в НАТО, але щодо ЄС на 100% вас підтримуємо. Ваше членство буде важливим та цінним для нас", - заявив Фіцо.

З його слів, Словаччина активно підтримує надання статусу члена ЄС Україні.

"Будуть країни в ЄС, котрі бажатимуть, щоб цей процес вступу України до ЄС не був би таким швидким. Ми не будемо такими", - зазначив Фіцо.

Також він відзначив заслуги України в цьому процесі.

"Багато чого залежить від вас, від ваших реформ. Але ми не будемо ніяких перешкод класти на вашому шляху", - додав словацький прем'єр.

Читайте також: Україна запропонувала Словаччині підписати двосторонню безпекову угоду

Фіцо висловив сподівання, що діалог з українським колегою Шмигалем буде відкритим і щирим.

«Буду радий, якщо у нашому діалозі на першому місці буде відкритість та щирість... Було багато заяв, але у розмові тет-а-тет ми зможемо обговорити певні питання, особливо щодо участі України в ЄС, де ви маєте нашу абсолютну підтримку», - сказав Фіцо.

Звертаючись до українського колеги, очільник словацького уряду зауважив: «Сподіваюсь, що попри те, що ми маємо різні погляди на деякі речі, між нами існує певна хімія. Це важливо, щоб ми досягли мети та здійснення наших планів. Це веде нас до того, що ми - країни, які повинні співпрацювати. Це наша доля».

Як повідомляв Укрінформ сьогодні на Закарпатті відбувається зустріч прем'єр-міністрів України та Словаччини Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо.

Фото: Денис Шмигаль / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-