Переговори про вступ: у Брюсселі почалася чергова зустріч Україна-ЄС

Переговори про вступ: у Брюсселі почалася чергова зустріч Україна-ЄС

Фото
Укрінформ
У Брюсселі почалася триденна зустріч Україна-ЄС щодо 24 переговорного розділу «Юстиція, свобода та безпека» у межах офіційного скринінгу відповідності законодавства України праву ЄС.

Про це повідомив у Фейсбуці Офіс віцепрем’єрки з питань Європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, передає Укрінформ.

«23 жовтня українські переговорники представлять презентації та доповіді за такими темами: боротьба з організованою злочинністю, співпраця у сфері протидії поширення наркотиків, боротьба з тероризмом та попередження радикалізації, співробітництво правоохоронних органів та обмін інформацією», - поінформували в Офісі віцепрем’єрки.

Зазначається, що зустрічі відбуваються у гібридному форматі. Участь від України у форматі офлайн та онлайн беруть понад 300 осіб. Голова делегації та головний переговірник - віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - міністерка юстиції України Ольга Стефанішина бере участь у зустрічах онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, такі зустрічі є частиною переговорного процесу вступу країни до Європейського Союзу. Розділ 24 «Юстиція, свобода та безпека», що належить до кластера 1 «Основи процесу вступу до ЄС» (Fundamentals).

Читайте також: Стефанішина зустрілася з послами G7 - обговорили рух України в ЄС

Під час двосторонніх зустрічей у межах офіційного скринінгу Єврокомісія спільно з країною-кандидатом на членство в ЄС ретельно порівнюють законодавства, стратегічні рамки, інституційні структури та адміністративні спроможності країни-кандидата зі стандартами ЄС. Це є основою для розробки рекомендацій Єврокомісії у кожній сфері переговорного процесу.

За результатами скринінгу Єврокомісія підготує звіт щодо відповідності законодавства України праву ЄС по кожному переговорному кластеру. Із цього документа буде остаточно зрозуміло рівень відповідності і подальший обсяг роботи.

Фото: Офіс віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-