Зеленський зустрівся з прем'єром Ісландії - обговорили інвестиції у виробництво зброї та шлях до НАТО

Зеленський зустрівся з прем'єром Ісландії - обговорили інвестиції у виробництво зброї та шлях до НАТО

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський в Ісландії під час зустрічі із прем’єр-міністром Б’ярні Бенедіктссоном обговорив інвестиції в оборонне виробництво та підтримку України на шляху до НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Зеленський подякував Ісландії та всім партнерам-державам Північної Європи за підтримку України з перших днів повномасштабного російського вторгнення.

Відео: Телеграм Володимира Зеленського

«Ми захищаємо наші життя, наші домівки, наших дітей щодня. Але це не було б можливим без вашої сильної підтримки, підтримки кожного партнера. Ми дуже вдячні, але сьогодні ми маємо бути сильнішими, щоб зупинити Путіна. І це я хочу обговорити з нашими партнерами, з усіма союзниками. У нас є План перемоги, ми прагнемо його реальної підтримки», – наголосив Президент.

Зеленський розповів про ситуацію на полі бою, а також про досягнення України у виробництві безпілотних систем.

Він закликав Ісландію фінансувати українське виробництво снарядів, далекобійних дронів і ракет та іншої зброї, а також приєднатися до коаліції укриттів, яку ініціювали Україна та Фінляндія.

Читайте також: Дії Росії в Україні демонструють зневагу до статуту ООН - глава МЗС Ісландії

Окремо Президент поінформував про залучення військових Північної Кореї до російської агресії проти України, про що свідчать дані розвідки, та застосування Росією північнокорейських та іранських озброєнь. Зеленський наголосив, що на тлі цього важлива рішуча реакція світу.

Глава держави також подякував Ісландії за підтримку України на шляху до НАТО.

Президент акцентував, що запрошення України до Альянсу – перший пункт Плану перемоги, адже тільки це є єдиною гарантією тривалого миру.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський прибув до Ісландії з робочим візитом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-