Презентація дослідження: «Мирний план України як основа збереження глобального світопорядку»

Презентація дослідження: «Мирний план України як основа збереження глобального світопорядку»

Укрінформ
20 травня, 13:00 - презентація дослідження: «Мирний план України як основа збереження глобального світопорядку».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ, Аналітичний центр «Об’єднана Україна».

Учасники: Олексій Кущ - економіст, фінансовий аналітик; Ігор Петренко - політолог, доктор політичних наук; Антон Кучухідзе - співзасновник АЦ «Об’єднана Україна», політолог-міжнародник; Петро Олещук - політолог, доктор політичних наук; Валентин Гладких - політичний аналітик, кандидат філософських наук; Дмитро Левусь - експерт-міжнародник.

Чому це цікаво?

Автори дослідження розглянули ключові пропозиції щодо зупинки військових дій в Україні, шо з’явились з лютого 2022 року, визначили основні ризики їхньої імплементації, перспективи реалізації та пропозиції щодо запобігання шкідливим сценаріям та наративам, які поширюються країною-агресором.

Під час презентації експерти детально обговорять підґрунтя, потенціал та ключових бенефіціарів стамбульських домовленостей, українського мирного плану та інших мирних пропозицій, внесених представниками Китаю, Бразилії та країн Африки.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Українська формула миру може стати глобальною - експерти

Український мирний план може стати основою для збереження глобального світоустрою.

Таку думку висловили провідні українські експерти під час презентації дослідження: «Мирний план України як основа збереження глобального світопорядку», що відбулася у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

На думку політичного аналітика, кандидата філософських наук Валентина Гладких, Українська формула миру передбачає продовольчу, ядерну та енергетичну безпеку, повагу до територіальної цілісності й державного суверенітету — це глобальні цінності, на яких має існувати міжнародний порядок.

“У більшості пунктів Української формули миру в принципі не вживається “Україна” або “український”. Президент Володимир Зеленський постійно говорить, що це формула, яка потенційно може стати універсальною для врегулювання будь-яких як наявних, так і ймовірних конфліктів. Ті положення, які містяться в цій формулі, є актуальними не лише для України, а й на глобальному рівні”, - вважає Гладких.

За словами співзасновника АЦ «Об’єднана Україна» Антона Кучухідзе, сильною стороною Українського мирного плану є його непорушна відповідність принципам статуту ООН та положенням міжнародного права, на яких тримається сучасний світовий порядок.

“Мирний план України відображає територіальну цілісність і суверенітет. Саме в статуті ООН в 1945 році зафіксовано, що сторони в міжнародних відносинах відмовляються від війни, як засобу ведення політики. Також Україна використала колективний механізм дипломатичного представництва, вказавши, що забезпечує собі право на індивідуальну та колективну самооборону. Тобто кожну нашу позицію підтверджено положеннями міжнародного права. Фактично Мирний план України — це нагадування всім, за якими правилами має жити світ. Тому цей мирний план отримав у тому чи іншому вигляді співучасть понад 80 держав”, - зазначив Кучухідзе.

Тим часом, експерт-міжнародник Дмитро Левусь не вважає мирні пропозиції, внесені представниками Китаю, Бразилії та країн Африки такими, що здатні зупинити війну й зміцнити демократію в світі, ба навіть навпаки.

“Африканські країни цікавить, аби працював чорноморський шлях постачання збіжжя. Китайський план з його комуністичною догматикою лише просуває свою гегемонію. А, наприклад, Бразилія, яка зовсім не є в європейському й західному контексті, пропонує відмовитись від Криму і все, мовляв, буде добре. Реалізація будь-якого з цих планів означає продовження війни й послаблення світової демократії, бо все це — завуальовані заклики до капітуляції України”, - вважає Левусь.

Автори дослідження розглянули ключові пропозиції щодо зупинки військових дій в Україні, що з’явилися з лютого 2022 року, визначили основні ризики їхньої імплементації, перспективи реалізації та пропозиції щодо запобігання шкідливим сценаріям та наративам, які поширюються країною-агресором.

Як повідомляв Укрінформ, 15-16 червня у Швейцарії на рівні лідерів країн відбудеться Глобальний саміт миру, на якому розглядатиметься Українська формула миру. Запрошення до участі в саміті розіслані понад 150 країнам та міжнародним організаціям.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-