ЄІБ надав Києву €50 мільйонів для придбання нових вагонів метро

ЄІБ надав Києву €50 мільйонів для придбання нових вагонів метро

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та місто Київ підписали кредитну угоду на 50 млн євро для заміни російських вагонів метро на сучасний рухомий склад.

Про це повідомило Представництво ЄС в Україні, передає Укрінформ.

Зазначається, що ініціатива спрямована на модернізацію Київського метрополітену та забезпечення надійного транспорту на заміну російським вагонам. Угоду підписали в штаб-квартирі ЄІБ у Люксембурзі під час візиту делегації Київської міської державної адміністрації.

Посольство ЄС зауважило, що майже 80% рухомого складу до війни було російського виробництва, і понад 60% парку вже перевищило свій термін експлуатації. Нове фінансування дасть змогу замінити застарілі вагони на сучасні, енергоефективні альтернативи від місцевих або міжнародних постачальників. Наголошується, що ініціатива відповідає Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року та Національній транспортній стратегії України до 2030 року.

Читайте також: Укрзалізниця планує закупити 20 електропоїздів корейського виробництва

50 млн євро, наданих за підтримки Фонду ЄІБ EU for Ukraine Fund, є першою частиною кредиту на загальну суму 200 млн євро, наданого банком. Ця початкова сума спрямована виключно на придбання нових вагонів метро для Києва. Решта 150 млн євро буде надана після завершення техніко-економічного обґрунтування, також профінансованого ЄІБ, яке оцінить доцільність закупівлі нових вагонів метро порівняно з можливістю модернізації частини наявного парку вагонів метро.

Загальне фінансування дасть змогу Київському метрополітену оновити чи замінити 120–160 вагонів, очікують в ЄС.

Читайте також: Відновлення тунелю між «Деміївською» та «Либідською»: підрядник заощадив Києву ₴62 мільйони

Як повідомлялося, Президентка Єврокомісії Урсула фон лер Ляєн під час свого візиту до Києва 20 вересня оголосила, що Євросоюз надасть Україні позику на суму 35 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-