Пораненого українського моряка Сороку в СІЗО лікують лише вітамінами - адвокат

Пораненого українського моряка Сороку в СІЗО лікують лише вітамінами - адвокат

Укрінформ
Покращень у стані полоненого моряка Василя Сороки, який був поранений під час захоплення військовими РФ трьох кораблів ВМС України в районі Керченської протоки в листопаді минулого року, не спостерігається.

Про це повідомив адвокат Сергій Бадамшин у Facebook.

«Коротко про Василя Сороку за підсумками сьогоднішнього (20 лютого - ред.) судового засідання в ММС (Московському міському суді - ред.). Набряк руки нижче рани не спадає. Функції кількох пальців не відновлюються. Регулярний біль. Все лікування в СІЗО зводиться до уколів вітаміну В. Найближчими днями його мають обстежити в цивільному медичному закладі Москви», - зазначив він.

За словами адвоката, незважаючи на передбачуване судове рішення, всі військовополонені налаштовані на позитив, підтримують один одного.

«Всі моряки вимагають ставитися до себе як військових і відповідно до Женевської конвенції про поводження з військовополоненими», - додав Бадамшин.

Раніше адвокат Микола Полозов повідомляв, що відносно пораненого військовополоненого Андрія Артеменка російська влада провела формальне обстеження стану здоров'я: «всього за дві години - для позначки».

Читайте також: Двох поранених моряків сьогодні обстежать у лікарнях Москви

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катера «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони знаходяться в СІЗО «Лефортово».

20 лютого Московський міський суд відхилив апеляційні скарги захисту шостої четвірки військовополонених українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-