У Монастирського з’явився радник з безбар'єрності

У Монастирського з’явився радник з безбар'єрності

Укрінформ
Члена Ради безбар'єрності, секретар громадської організації “Громадський рух “Соціальна єдність” Антон Гулідін призначений радником міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“Антон Гулідін - член Ради безбар'єрності, секретар громадської організації “Громадський рух “Соціальна єдність”. Останні кілька років спільно з МВС він працює над впровадженням стратегії безбар'єрності в правоохоронних органах”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Гулідін раніше брав участь у запуску пілотних проєктів та інноваційних технологій для людей із порушенням слуху.

Читайте також: Безбар’єрне середовище не може існувати без жестової мови – Зеленська

Серед цих пілотних проєктів та інноваційних технологій для людей із порушенням слуху - застосунок «Перекладач ЖМ», який допомагає нечуючим та слабочуючим людям цілодобово здійснювати безголосовий виклик екстреної служби «101» та «102»; пілотний проєкт, який дозволяє людям із вадами слуху звертатися із повідомленням на офіційних сайтах Національної поліції України та ДСНС України.

Читайте також: У вітчизняних музеях і заповідниках триває створення безбар'єрного простору – Ломакіна

Також до цих проєктів та технологій, у запуску яких брав участь Гулідін, належать віджет на сайтах, де громадяни можуть ставити питання в режимі онлайн та здійснити телефонний дзвінок; програмне забезпечення, інстальоване на планшетах Київських екіпажів патрульної поліції, яке цілодобово здійснює онлайн переклад жестової мови; планшети в сервісних центрах МВС Києва, Одеси, Львова, Дніпра, Харкова для швидкого відеозв’язку з перекладачами жестової мови; доступ до послуг перекладачів жестової мови в зонах прикордонного контролю.

Гулідін координуватиме роботу щодо захисту інтересів громадян з соціальних питань та безбар'єрності.

Читайте також: Офіс Президента і МЗС перевірили на безбар'єрність, у будівлях починається ремонт

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України 16 липня призначила народного депутата із фракції "Слуга народу" Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ України. За це рішення проголосував 271 парламентарій.

Монастирський раніше обіймав посаду голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-