До кінця року на реімбурсацію інсулінів виділили майже ₴655 мільйонів - НСЗУ

До кінця року на реімбурсацію інсулінів виділили майже ₴655 мільйонів - НСЗУ

Укрінформ
В Україні до кінця року на реімбурсацію інсулінів виділено майже 655 млн грн.

Про це на пресконференції в Укрінформі до Всесвітнього дня боротьби з діабетом сказав т.в.о. голови Національної служби здоров’я Дмитро Самофалов.

"Вже 80 тисяч пацієнтів отримали інсуліни за електронним рецептом. Плани лікування створені на більш ніж 150 тисяч пацієнтів. Загалом з 1 жовтня до кінця поточного року на реімбурсацію інсулінів виділено майже 654,9 млн грн", - заявив Самофалов.

За його словами, також значно зросла кількість місць, де видають інсуліни за електронними рецептами - у 4,6 раза.

За даними НСЗУ, договори на реімбурсацію інсулінів уклали 818 аптек, з них 449 юридичних осіб-аптек отримали 49 млн грн за видачу інсулінів пацієнтам з цукровим діабетом. Загалом місць видачі інсулінів - аптек та аптечних пунктів - 6 617.

За словами Самофалова, лідером з кількості місць видачі інсулінів є Дніпропетровська область – 637; Харківська область – 593; Київ – 489; Львівська область - 461.

Самофалов зауважив, що до програми реімбурсації інсулінів включено 76 препаратів, з яких 47 повністю безоплатні для пацієнтів.

Очільник Нацслужби здоров'я наголосив, що всі аптеки, які уклали договір з НСЗУ на відшкодування вартості препаратів інсуліну, зобов'язані надати пацієнту інсулін за електронним рецептом. У разі, якщо такого препарату чи необхідного дозування в аптеці немає, заклад має замовити препарат.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 жовтня програма реімбурсації інсулінів перейшла в адміністрування Національної служби здоров'я і включена в програму «Доступні ліки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-