Зеленський просить силовиків відстежувати підробку COVID-документів туроператорами

Зеленський просить силовиків відстежувати підробку COVID-документів туроператорами

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звернувся до Національної поліції та Міністерства інфраструктури - забезпечити запобігання фальсифікуванню ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19 туристичними операторами.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

"Президент звернувся до Національної поліції та Міністерства інфраструктури щодо запобігання підробці ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію туристичними операторами", - розповіли в ОП.

У свою чергу представники Нацполіції та СБУ доповіли про заходи з протидії фальсифікації ПЛР-тестів і сертифікатів про вакцинацію. За даними ОП, за фактами виготовлення та продажу таких сертифікатів минулого тижня відкрито 16 кримінальних проваджень та оголошено чотири підозри.

Водночас на нараді поінформували, що в Україні зберігаються високі темпи вакцинації – за минулий тиждень зроблено понад 1,6 млн щеплень.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко попросив голів обласних державних адміністрацій сприяти організації другого етапу вакцинації для людей, які отримали перше щеплення.

Учасники наради також обговорили структуру програми підтримки малого та середнього бізнесу в умовах посилення карантинних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 3 228 441 особа, з них одужали 2 642 459 осіб, померло 77 147 людей. За останню добу в Україні зафіксовано 10 802 випадки коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-