Як «тисяча для вакцинованих» допоможе країні - думка експерта

Як «тисяча для вакцинованих» допоможе країні - думка експерта

Укрінформ
Ініціатива Президента Володимира Зеленського щодо видачі 1 тис. грн вакцинованим українцям може сприяти зростанню темпів вакцинації проти COVID-19. 

Таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов, передає Укрінформ.

За його словами, у багатьох країнах використовують саме методи фінансових стимулів, щоб активізувати вакцинацію населення, і такий досвід набагато ефективніший за обмежувальні заходи.

"Те, що досі робилося, обмежувальні заходи, — вони впливали більше на працюючих наших співгромадян, тому що, якщо вони не можуть йти на роботу, не можуть їхати у громадському транспорті, не можуть піти до торгово-розважального центру, — вони йшли та вакцинувалися. Але наші пенсіонери не ходять до ТРЦ, і вони не ходять на роботу. Тому серед саме групи ризику, якою є пенсіонери, рівень вакцинації мінімальний", — пояснив експерт.

Він відзначив, що багато хто серед невакцинованих українців не хоче відмовлятися від імунізації, але хотів би мати можливість пройти медичне обстеження перед щепленням, а також отримати лікарняний у разі виникнення побічних ефектів від вакцини.

"Інститут майбутнього, до речі, вивчав це питання, чому люди відмовляються. Там різні категорії. У декого — це страхи, які неможливо подолати. У декого — раціональні питання. Вони ставлять більше запитань, і вони хотіли би пройти повний тест здоров'я перш ніж отримати вакцину. Вони запитують, а от якщо після вакцини у декого збільшується температура на день-два, то чи можна запропонувати цим людям оплачуваний лікарняний. Ці раціональні відповіді також певній категорії допомогли б ухвалити відповідне рішення", — уточнив Попов.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-