ОАСК відмовився поновити Горбатюка на посаді в Офісі генпрокурора

ОАСК відмовився поновити Горбатюка на посаді в Офісі генпрокурора

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва відмовився поновити на посаді начальника управління в Офісі генпрокурора Сергія Горбатюка, який до прокуратури обіймав посаду керівника Управління спецрозслідувань ГПУ, що розслідувало справи Майдану.

Про це Горбатюк повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Сьогодні суддя відмовилася задовольнити мої позовні вимоги і поновити мене на посаді начальника управління в Офісі генпрокурора”, - сказав він.

За словами Горбатюка, у четвер, 18 листопада, суддя оголосила лише резолютивну частину, тому аргументи такого рішення поки що невідомі.

Колишній керівник Управління спецрозслідувань має намір оскаржити дане рішення у Касаційному адмінсуді у складі Верховного Суду.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 19 вересня 2019 року ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури”.

Реформа Генпрокуратури розпочалася з атестації прокурорів ГПУ й охоплювала перевірку прокурорів та створення Офісу генерального прокурора.

Колишній начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк не був допущений до переатестації прокурорів восени 2019 року, оскільки написав заяву невідповідного змісту.

Атестацію пройшли також працівники регіональних і місцевих прокуратур.

2 січня 2020 року в Україні розпочав роботу Офіс генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-