Мінветеранів започатковує співпрацю з компанією Apple у цифровізації сервісів

Мінветеранів започатковує співпрацю з компанією Apple у цифровізації сервісів

Укрінформ
Компанія Apple готова сприяти Міністерству у справах ветеранів України у питаннях цифровізації ветеранських сервісів і розвитку системи психологічної реабілітації, а також залучати власну продукцію до цих процесів.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі міністра Юлії Лапутіної з віцепрезидентом і CIO компанії Apple Марком Ленноном, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінветеранів.

«Ми готові ділитися своїм досвідом у цифровізації послуг для ветеранів, веденні та обробці електронних історій стану їхнього здоров‘я, зокрема з використанням нашої продукції. У нашій країні можна виділити дві категорії учасників бойових дій: ветерани війни в Іраку – молодше покоління, і старші люди, учасники Корейської та В‘єтнамської воєн. Перші здебільшого потребують психологічної допомоги, сприяння в отриманні житла та працевлаштуванні. Друга категорія потребує допомоги у відновленні свого здоров‘я, зокрема через поважний вік. Тож у цих питаннях ми маємо досвід, яким готові ділитися з українською стороною», - сказав Леннон, який сам є ветераном.

Своєю чергою Лапутіна зазначила, що Мінветеранів активно працює над цифровізацією ветеранських сервісів. Будується сучасна система психологічної реабілітації бійців, завдяки якій кожен ветеран зможе отримати фахову допомогу в будь-якому куточку країни, попередньо подавши заяву онлайн.

Зазначається, що надалі у межах роботи Мінветеранів і компанії Apple планується візит Леннона до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-