У Ризі під посольством Росії провели пікет #StopPutinNOW

У Ризі під посольством Росії провели пікет #StopPutinNOW

Фото
Укрінформ
У столиці Латвії активісти вийшли на пікет до посольства РФ у рамках всесвітньої акції #StopPutinNOW - проти агресивної політики Росії та військової ескалації поблизу кордону України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керівник латвійського Товариства підтримки України (Ukrainas atbalsta biedriba) Тетяна Лазда.

«Нині, коли РФ штучно створює велику напруженість навколо України, важливо, щоб громадськість в усіх країнах світу рішуче заявляла протест діям Кремля. До речі, сьогодні ж (3 лютого - ред.) пікет #StopPutinNOW проходив у Римі. В інших країнах - в інші дні. Ризький пікет був ініційований нашою організацією Ukrainas atbalsta biedriba. Щира подяка представникам різних політичних сил Латвії з владної коаліції, які до нас долучилися», - сказала Лазда.

Пікет #StopPutinNOW у Ризі / Фото: Ukrainas atbalsta biedriba

Пікетування, в якому взяли участь двадцять активістів (заявлена кількість в умовах пандемії COVID-19) тривало близько години під українськими, кримськотатарськими, латвійськими прапорами.

«Окремо хочу подякувати нашому активісту Андрію Анцансу, який координував підготовку пікету. Зазначу, що протягом лютого ми плануємо ще проводити акції навпроти посольства РФ», - підкреслила українська активістка.

Читайте також: Під Білим домом відбулася акція проти російської агресії в Україні

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та поблизу кордону. 

Ці військові приготування Кремль прагнув використовувати для прямого шантажу США та НАТО, висунувши ультиматум з вимогою гарантувати відмову Альянсу від розширення на схід. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-