Уряд Чилі готовий стати спостерігачем у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей

Уряд Чилі готовий стати спостерігачем у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей

Фото
Укрінформ
Уряд Чилі готовий стати спостерігачем у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це заявив посол України в Чилі Юрій Дюдін під час зустрічі української делегації на чолі з радницею-уповноваженою Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук з представниками уряду Чилі, повідомляється на сайті Президента України.

«Посол України Юрій Дюдін зауважив, що уряд Чилі вже готовий стати спостерігачем у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей. Він також висловив сподівання, що країна відіграватиме активну роль у роботі коаліції», - йдеться у повідомленні.

На важливості відновлення глобальної системи безпеки дітей наголосила під час візиту до Чилі Дар’я Герасимчук.

«Сьогодні у світі не існує глобальної системи безпеки дітей – саме це довели зламані долі українських дітей та їхні втрачені життя. Ми сподіваємося на підтримку всього світу в нашій боротьбі, адже не йдеться тільки про наших дітей. Сьогодні це українські діти, а завтра це можуть бути діти будь-якої країни», – наголосила Герасимчук.

Читайте також: Україна працює над поверненням іще однієї групи депортованих дітей - Лубінець

Її візит до Чилі відбувся у межах інформаційної кампанії «Викрадені голоси», яка є частиною плану дій Президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA.

Як повідомлялося, план дій Bring Back Kids UA має об’єднати світ, щоб повернути на батьківщину дітей, яких Росія насильницьким чином вивезла з тимчасово захоплених територій.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-