На водоймах України з початку року загинули 294 особи

На водоймах України з початку року загинули 294 особи

Укрінформ
В Україні з початку цього року на водоймах загинули 294 особи, серед них 19 дітей.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

"Від початку року на водоймах України зафіксовано загибель 294 людей, з них 19 дітей. 131 людину, з яких п'ятеро дітей, врятували саме рятувальники ДСНС. У нас не збільшилася і не зменшилася кількість загиблих людей на воді у цьому році (порівняно з аналогічним періодом минулого року - ред.)", - зазначив Хорунжий.

Він наголосив, що на деокупованих і прифронтових територіях купальний сезон, швидше за все, не відкриватимуть. За його словами, це визначається органами місцевої влади.

"Разом із тим ми розуміємо, що у спекотну погоду люди хочуть поплавати, що людей попередили, але вони можуть піти на пляж. Тому рятувальники чатуватимуть і проводитимуть інформаційно-роз'яснювальну роботу. У нас як комунальні підприємства, наприклад по Києву, так і рятувальники готові до реагування", - запевнив він.

За його словами, основне правило безпеки щодо поведінки на воді на деокупованих територіях - купатися там, де є визначені місця для купання місцевими органами влади. "Як правило, такі дані є на всіх сайтах ОВА. Або вони (ці місця - ред.) не визначені, у залежності від території", - зазначив Хорунжий.

Читайте також: ДСНС напередодні канікул запустила інформкампанію «Літні пригоди без шкоди»

Він також нагадав безпеки під час відпочинку на водоймах.

"Варто уникати диких пляжів, не запливати на буї, розраховувати сили, враховувати підводну течію, не стрибати з мостів, з висот. І потрібно купатися біля рухомих плавзасобів - катери, катамарани, човни тощо", -  підкреслив пресофіцер.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня на Одещині у ставку потонув семирічний хлопчик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-