На Закарпатті вантажівка прорвала державний кордон: угорці затримали 32 українців

На Закарпатті вантажівка прорвала державний кордон: угорці затримали 32 українців

Укрінформ
На Закарпатті вантажівка ГАЗ-66 з чорними номерами напередодні прорвала кордон, угорські прикордонники затримали 32 українських громадян.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо незаконного перетину кордону групою осіб, в тому числі з використанням транспортного засобу, зараз триває вся необхідна перевірка. Рух транспортного засобу ми зафіксували за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю. Надалі прикордонний наряд виявив сліди від автівки в бік суміжної країни. Через деякий час угорська сторона повідомила про затримання транспортного засобу і 32-х громадян України. Прикордонники Мукачівського прикордонного загону, на чиїй ділянці відбулася ця ситуація, також затримали кількох чоловіків, які, можливо, причетні до переміщення осіб через кордон. Зараз із ними проводяться всі необхідні заходи перевірки", - сказав він.

Водночас Демченко підкреслив, що приналежність транспортного засобу до українського військового формування не підтверджується, хоча фіксувалося, що на транспортному засобі є чорні номерні знаки.

Читайте також: Правоохоронці викрили угруповання, яке переправляло ухилянтів за кордон

Він нагадав, що порушники кордону часто користуються послугами злочинних організованих груп, які обіцяють сприяння в незаконному перетині кордону. За його словами, Держприкордонслужба щодня затримує осіб, які незаконно намагаються перетнути кордон України.

Нагадаємо, прикордонники посилюють контроль берегової лінії закарпатської річки Тиси та гірських маршрутів, які з потеплінням переправники та порушники кордону стали використовувати частіше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-