В Укрінформі презентували книгу «Сирени надії: Місія MOAС з порятунку життів в Україні»

В Укрінформі презентували книгу «Сирени надії: Місія MOAС з порятунку життів в Україні»

Укрінформ
У Києві презентували книгу «Сирени надії: Місія MOAС з порятунку життів в Україні», яка розповідає особисті історії видатних українських медиків.

Презентація книги відбулася в Укрінформі.

Книга написана, надрукована та профінансована українською стороною, а також нещодавно вийшла українською мовою, через що британський письменник і співредактор книги MOAС (гуманітарної організації, що займається наданням першої медичної допомоги та евакуацією поранених із найгарячіших ділянок фронту - ред.) Джастін Мароцци вважає її «абсолютно і суто українською».

Письменник розповів, що в книзі йдеться про унікальні історії лікарів, які засвідчують величезну роботу, проведену в Україні командою MOAС зі збереження життів.

«Це історії, від яких крається серце, тому що це історії страждання. Це історії про рятування життів під час надання швидкої допомоги. Про те, що відбувається у кареті швидкої, та про те, чого ви не побачите по телевізору», - сказав він.

За словами Мароцци, книга також унікальна тим, що лікарі їх організації постійно знаходяться на передовій поряд з українськими героями.

«Ще одна унікальність (книги – ред.), що є такі організації, як Червоний Хрест, «Лікарі без кордонів" - вони не роблять те, що робимо ми. Вони не знаходяться пліч-о-пліч з українськими героями. Більшість із недержавних організацій або не можуть, або не бажають робити те, що робимо ми - стояти пліч-о-пліч з українськими героями», - додав він.

Письменник зауважив, що команда прагнула зробити книгу не на продаж, а як подарунок донорам «по обидва боки океану, англійською та українською мовами».

Планується надрукувати багато примірників книги, яка вже була презентована у Сполученому Королівстві та США, а також продовжувати її популяризацію. Мароцци наголосив, що ця книга – «це суто український проєкт, і немає іншого місця кращого для промоції, аніж сама Україна».

У заході взяли участь також американський підприємець і засновник МОАС Кріс Катрамбон, директор МОАС Ігор Шехтман, лікар MOAС Інна Диметер, реаніматолог МОАС Юрій Срока, українська журналістка та співредакторка книги MOAС Ірина Савчук.

Як повідомляється на Фейсбук-сторінці МОАС, її засновник Кріс Катрамбон наприкінці травня був нагороджений відзнакою міністра оборони України «Хрест пошани» за значний особистий внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу військових частин і підрозділів Збройних сил України в умовах війни.

Читайте також: На Хмельниччині у релокованому з Харкова виші презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець»

МОAС - міжнародна гуманітарна організація, яка працює в Україні з початку великої війни і вже врятувала понад 45 000 життів. Організація має 150 команд українських медиків, які працюють на 50 швидких, забезпечених сучасним обладнанням. МОAС повністю покладається на збори коштів для підтримки своєї діяльності, яка коштує 1 мільйон доларів на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-