Безбар’єрність, гендерна рівність і ментальне здоров’я - у МКІП дали рекомендації закладам культури

Безбар’єрність, гендерна рівність і ментальне здоров’я - у МКІП дали рекомендації закладам культури

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України провело організаційну зустріч для представників закладів культури щодо політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ. 

«Безбар’єрність — це не тільки про людей з інвалідністю, це набагато ширше поняття, яке містить різні аспекти. І в усіх цих процесах держава має створити відповідні умови, які б забезпечили не тільки вільний доступ до культурних закладів та послуг, але й робочі місця», — сказав т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Під час зустрічі присутнім презентували Методичні рекомендації щодо організаційної діяльності з питань безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я на підприємствах, в установах і організаціях, що належать до сфери управління МКІП.

Учасники також обговорили питання відвідування закладів культури людьми з інвалідністю, а також їх працевлаштування у цих закладах.

«Ми розуміємо, що безбар’єрність — це нова суспільна норма. Це наскрізна тема яка буде актуальна ще десятки років. За час повномасштабного вторгнення кількість людей з інвалідністю зросла до трьохсот тисяч і кожен день це число росте. Вони повертаються з фронту, приїжджають з тимчасово окупованих територій та інших місць та адаптуються до суспільного життя і воно має бути повноцінним. Ці люди так само мають бути працевлаштовані та мати вільний доступ до інформації та культурних послуг», — сказала начальниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва.

Ознайомитися з Методичними рекомендаціями можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні", завдяки чому надалі ухвалили Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар’єрів, а також з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті Міністрів.

Читайте також: МКІП започаткує премії для авторів, які пишуть про безбарєрність

На базі запропонованого першою леді бачення безбар’єрного суспільства великі компанії-працедавці об’єднались у спільноту «Бізнес без бар’єрів»; із громадськими організаціями було розроблено електронний «Довідник безбар’єрності» – перший посібник із коректного спілкування. Реалізовано також кілька інфраструктурних проєктів, щоб безбар’єрними ставали простори в громадах і культурних закладах.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-