З початку минулого року СБУ викрила 66 агентурних мереж в Україні

З початку минулого року СБУ викрила 66 агентурних мереж в Україні

Укрінформ
Протягом 2023-2024 років Служба безпеки України викрила 66 ворожих агентурних мереж, які діяли всередині країни.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк під час церемонії випуску курсантів Національної академії Служби безпеки України, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення СБУ.

Малюк підкреслив, що основою діяльності СБУ є контррозвідка. «Так, лише протягом 2023-2024 років спецслужба викрила 66 ворожих агентурних мереж, які діяли всередині країни», – йдеться у повідомленні. Відтак він зорієнтував випускників, що важливим напрямом їхньої роботи буде саме виявлення державних зрадників і протидія злочинам, які шкодять державній безпеці.

Голова Служби безпеки нагадав, що СБУ двічі вразила Кримський міст, 11 військових кораблів РФ у Чорному морі і понад тисячу російських танків на полі бою.

Читайте також: СБУ затримала агента ФСБ з братом, які готували ракетний удар по Мотор Січі

«З цього моменту ви стаєте повноцінною частиною команди Служби безпеки України. Пліч-о-пліч ми продовжимо захищати свою країну від ворога, вдосконалювати і модернізувати нашу Службу, щоб вона ставала ще більш ефективною. Адже сучасна СБУ – це насамперед спецслужба воюючої держави. І вже сьогодні ми є не просто частиною Сил оборони, а й флагманом у проведенні спецоперацій і диверсійної роботи в тилу ворога», – звернувся Малюк до випускників.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Малюк наводив дані, що за 2023 рік співробітники Служби безпеки України виявили 47 російських агентурних мереж. З початку війни затримано понад 2 тис. держрадників і понад 5 тис. колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-