Мовники країн Балтії та України домовилися про співпрацю у кризових ситуаціях

Мовники країн Балтії та України домовилися про співпрацю у кризових ситуаціях

Укрінформ
Керівники громадських мовних компаній Естонії, Латвії, Литви та України у рамках Генеральної асамблеї Європейського мовного союзу (EBU) підписали меморандум про співпрацю, в якому йдеться про забезпечення безперервної діяльності у кризових ситуаціях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR.

Мета меморандуму – сприяти солідарності та єдності між організаціями-членами EBU, створити основу для співпраці громадських ЗМІ та забезпечити безперервність роботи медіаорганізацій у надзвичайних ситуаціях.

Угода спрямована на розвиток систем взаємної підтримки між громадськими засобами масової інформації країн Балтії та України. Сторонами меморандуму є Естонське національне телерадіомовлення (ERR), Латвійське телебачення (Latvijas Televīzija), Латвійське радіо (Latvijas Radio), Литовське національне телерадіомовлення (LRT) та українська національна телерадіокомпанія «Суспільне».

Партнери, які підписали меморандум, зобов'язуються підтримувати та допомагати тим громадським ЗМІ, які не можуть працювати у своїх країнах через надзвичайний стан. Така допомога може включати, зокрема, технічні засоби та логістичну підтримку, а партнери можуть надавати доступ до своїх каналів зв'язку, платформ та інфраструктури один одного, необхідних для поширення інформації в суспільстві.

На думку голови правління ERR Еріка Роозе, кризи останніх років ясно показали необхідність міжнародного співробітництва. Телерадіомовні компанії країн Балтії та України, які підписали меморандум, закликають і інших членів EBU приєднатися до аналогічної співпраці.

Читайте також: Парламент Словаччини схвалив урядову реформу суспільного мовника, розкритиковану опозицією

Меморандум підписали Ерік Роозе (ERR), Іварс Прієде (голова правління Латвійського телебачення), Уна Клапкалне (голова правління Латвійського радіо), Моніка Гарбачяускайте-Будрене (генеральний директор LRT) та Микола Чернотицький (голова правління «Суспільного»).

Як повідомляв Укрінформ, директор Ради Європи з питань демократії Матяж Груден назвав "Суспільне" вдалим прикладом трансформації державного медіа.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-