Лубінець звернувся до міжнародних організацій через обстріл «Охматдиту»: Росія має відповісти

Лубінець звернувся до міжнародних організацій через обстріл «Охматдиту»: Росія має відповісти

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець направив листи до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на терор з боку Росії та обстріл дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Про це омбудсмен написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Росіяни обстріляли ракетами найбільшу дитячу лікарню України... Нині під завалами лікарні можуть перебувати люди. Цивільні разом з працівниками служб здійснюють розбір усіх завалів. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома", - зазначив Лубінець.

На його перконання, міжнародні організації та організації, які покликані захищати права дитини, не можуть залишатися осторонь.

"Направив листи до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на жорстокий терор та цинічні обстріли! РФ має відповісти за скоєні злочини!" - заявив Лубінець.

Він нагадав, що в цій лікарні щороку проводиться близько 7 тисяч складних операцій, здійснюється діагностика та лікування онкогематологічних захворювань, виконуються трансплантації кісткового мозку хворим дітям.

Читайте також: Від удару РФ зруйноване відділення «Охматдиту», де діти отримували діаліз - Ляшко

Як повідомляє КМВА у Телеграмі, зі зруйнованого корпусу дитячої лікарні "Охматдит" п'ятьох дітей вивезли на перегоспіталізацію.

"Зі зруйнованого корпусу Охматдиту 5 дітей вивезли на перегоспіталізацию",- йдеться у повідомленні.

У Києві внаслідок удару постраждала дитяча лікарня «Охматдит», на місці триває розбирання завалів. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-