У Кракові напали з мачете на 17-річного українця - хлопцю відрубали палець

У Кракові напали з мачете на 17-річного українця - хлопцю відрубали палець

Укрінформ
У Кракові 17-річний польський підліток накинувся із мачете на однолітка-українця, завдавши йому тяжких поранень.

Як повідомив кореспондентові Укрінформу речник поліції у Кракові Пьотр Шпех, зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

За даними поліції, 10 липня на краківському водоймищі Закшувек 17-річний Артем відпочивав у компанії ще шести дівчат та хлопців з України. На них напали троє молодиків, один з яких під час сутички кілька разів ударив українця мачете по голові, спині і руці. Українець з тяжкими травмами потрапив до лікарні, він втратив палець.

Зловмисники втекли, але згодом поліція  їх затримала. Підлітки віком 15, 16 і 17 років вже відомі органам правосуддя. Зокрема, 15-річний юнак був у звільненні з дитячої колонії, а його 17-річний товариш перебував у розшуку, оскільки не з’явився до дитячої колонії після короткочасного звільнення.

Читайте також: У Польщі жорстоко вбили громадянина України

Поліція вилучила з помешкання 17-річного нападника мачете, яким він поранив українця.

“Трьом підліткам висунуто звинувачення у побитті з використанням небезпечного предмета. Крім того, 17-річному нападнику висунуто звинувачення у заподіянні шкоди здоров’ю іншій особі. За побиття з використанням небезпечного предмета загрожує до восьми років ув’язнення, а якщо цю подію буде кваліфіковано як хуліганство, то покарання може сягнути 12 років”,- пояснив поліцейський.

Найстаршого з хуліганів за поданням місцевої прокуратури суд арештував на три місяці. Долею двох інших неповнолітніх займеться родинний суд.

Як повідомляв Укрінформ, з Міністерства сім’ї, праці і соціальної політики Польщі евакуювали у вівторок майже 150 людей через особу, яка зайшла до урядової будівлі з небезпечними предметами.

Фото ілюстсративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-