Суд відпустив співвласника садиби Зеленських під особисте зобов'язання

Суд відпустив співвласника садиби Зеленських під особисте зобов'язання

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва призначив співвласнику садиби Зеленських Михайлу Гречку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Про це заявила головуюча суддя, передає кореспондент Укрінформу.

"Слідчий суддя ухвалив: клопотання слідчого - задовольнити. Застосувати до підозрюваного Михайла Гречка запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - сказала суддя.

На підозрюваного було покладено низку обов'язків: прибувати до прокурора, слідчого, слідчого судді, суду за першим викликом; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання або роботи; не відлучатися за межі Києва і Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання слідчому свій паспорт громадянина України та інші документи, що дають право на виїзд із України і в'їзд в Україну.

Суд визначив строк дії покладених на Гречка обов'язків до 23 вересня 2024 року. На цю ухвалу може бути подана апеляційна скарга впродовж п'яти днів з дня оголошення до Київського апеляційного суду.

Фото: Офіс генпрокурора
Фото: Офіс генпрокурора

Як повідомлялося, Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації виступив із вимогою до правоохоронних органів про належне реагування на знесення садиби Зеленських і притягнення винних до відповідальності.

У столичній поліції заявили, що розпочали розслідування.

Ввечері 20 липня близько тисячі людей зібралися під КМДА на акцію протесту проти знесення садиби Зеленських.

Читайте також: Обрив троса на атракціоні у Києві: поліція вилучила відео з камер спостереження і провела допити

23 липня правоохоронці повідомили про підозру співвласнику садиби Зеленських, який дав вказівку на її знесення.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що власники несанкціоновано зруйнованої 19 липня садиби Зеленських у Києві зобов'язуються її відновити в тому вигляді, який вона мала.

Садиба Зеленських - це дерев'яна, обкладена цеглою будівля, зведена у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. Із 1911 по 1915 роки тут проживала сім'я заможних міщан Зеленських. Споруду почали розбирати у 2021 році, але завдяки суспільному розголосу тоді роботи припинилися.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-