Через відсутність військово-облікових документів прикордонники щодня зупиняють до 20 людей - ДПСУ

Через відсутність військово-облікових документів прикордонники щодня зупиняють до 20 людей - ДПСУ

Укрінформ
Щодня 15-20 осіб отримують відмову у перетині кордону через відсутність військово-облікових документів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповів речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Відсутність військово-облікового документа при перебуванні у пункті пропуску і намаганні виїхати з України - це відмова у перетині кордону. Загалом з 17 числа була найбільша кількість відмов через відсутність військово-облікових документів у чоловіків. Це на рівні 87 осіб. В подальшому цей показник падав, і за останні дні він тримається на рівні 15-20 осіб, які отримують відмову через відсутність військово-облікових документів", - сказав Демченко.

Як зазначив речник ДПСУ, громадяни свідомо підійшли до умов перетину кордону, у більшості військовозобовʼязаних необхідні документи є.

Загалом, за його словами, у будні кордон перетинає близько 120 тис. осіб. За минулу добу 60 тисяч прослідували на виїзд з України, а 60 тисяч - на вʼїзд.

Як додав речник ДПСУ, у вихідні дні пасажиропотік досягає 130 тисяч, інколи 140 тисяч осіб за добу. У червні, додав він, більшість перетинів кордону фіксувалися на виїзд з України через початок літнього сезону. В липні люди повертаються з відпусток, тому пасажиропотік на кордоні на вʼїзд може перевищувати кількість осіб, які виїжджають з України.

"Кілька днів тому пасажиропотік на вʼїзд в Україну був більшим майже на 15 тисяч осіб", - сказав Демченко.

Читайте також: Демченко: Спроби незаконного виїзду за кордон фіксують щодня, більшість - із підробними документами

За його словами, у тих випадках, коли люди масово прибувають до кордону з метою вʼїзду, зазвичай, це четвер, пʼятниця, перша половина суботи, у пунктах пропуску можуть спостерігатися черги.

Основна категорія подорожуючих - жінки, діти, люди похилого віку, відзначив Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, правила виїзду військовозобов’язаних за кордон з 1 серпня не змінюються, потрібен обліковий документ і підстава для виїзду.

Фото: ДПСУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-