Зеленська передала картину екіпажу корвета «Гетьман Іван Мазепа»

Зеленська передала картину екіпажу корвета «Гетьман Іван Мазепа»

Фото
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська побувала на корветі Військово-морських сил Збройних сил України «Гетьман Іван Мазепа» та передала екіпажу картину.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Гетьман Іван Мазепа» – в Чорному морі. Майже два роки тому саме тут, у стамбульському порту, ми урочисто спускали цей корвет класу Ada, збудований Туреччиною на замовлення України, на воду. Сьогодні він упевнено підкорює простір і виконує завдання на морських навчаннях», - зазначила перша леді.

За її словами, вона «щаслива можливості хоч коротко, але побувати нині на його палубі, познайомитися з екіпажем – українськими моряками та офіцерами, для яких корвет стає місцем служби й водночас надійним побратимом».

«Це не перебільшення. До кораблів зазвичай ставляться не як до техніки, а як до особистості: при першому плаванні кажуть напутні слова і за традицією обов’язково дарують щось на згадку», - підкреслила Зеленська.

Дружина Президента поінформувала, що «на правах хрещеної цього корвета передала картину «Гетьман Іван Мазепа», щоб історичний і сучасний гетьмани зустрілись і разом здобували перемогу України над нападником».

«Портрет Івана Мазепи художниця Наталія Павлусенко написала у 2019 році, покладаючись на історичні дослідження мистецтвознавця Кима Скалацького та докторки історичних наук Ольги Ковалевської. Полотно належить до живописної серії «Герої козацької України», - додала Зеленська.

Читайте також: У Туреччині обіцяють, що корвет «Гетьман Іван Виговський» вийде у море в 2026 році

Як повідомляв Укрінформ, Олена Зеленська та міністр оборони України Рустем Умєров взяли участь в урочистій церемонії спуску на воду корвета «Гетьман Іван Виговський», який будується на верфі суднобудівної компанії STM для ВМС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-