Стефанчук: Починаємо створення Молодіжної ради українського парламенту

Стефанчук: Починаємо створення Молодіжної ради українського парламенту

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук привітав юних українців з Днем молоді та анонсував створення Молодіжної ради при українському парламенті.

Про це він повідомив під час виступу на Українському молодіжному форумі: Вільні мріяти, передає Укрінформ.

«Парламент частково долучився до фундаментальних питань молоді України. Верховна Рада за останній час ухвалила доволі багато законодавчих актів, які спрямовані саме на молодь. Це і питання, пов'язані з пластовим рухом і особливостями державної підтримки пластового скаутського руху, і основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності. І, звісно, це закон про основні засади молодіжної політики», - зазначив він.

Спікер парламенту запевнив, що кожен з цих актів обов’язково проходив обговорення з молоддю.

Стефанчук нагадав, що зараз активно працює Рада з молодіжних питань при Президентові України, створена Національна рада з питань молоді як консультативно дорадчий орган при Кабміні.

За його словами, у парламенті також тривалий час йдуть дискусії про необхідність створення Молодіжної ради.

«Сьогодні ми починаємо створення Молодіжної ради українського парламенту», - анонсував Голова ВР.

Він запропонував усім молодим зацікавленим українцям надіслати «будь-які законодавчі ініціативи щодо ... української молоді в державі».

Читайте також: Держава формує політику самореалізації для кожного молодого українця - Шмигаль

Автори найкращих ініціатив будуть запрошені «доєднатись до парламентської команди і стати радником або помічником Голови Верховної Ради. На перших етапах на громадських засадах», додав він.

Український молодіжний форум «Вільні мріяти» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня Україна вже втретє відзначає Міжнародний день молоді разом з усім світом. Під час Українського молодіжного форуму «Вільні мріяти» Президент Володимир Зеленський анонсував три оновлені державні програми підтримки молоді, які запрацюють вже восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-