ВАКС призначив дату розгляду справи Князєва

ВАКС призначив дату розгляду справи Князєва

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд призначив розгляд справи щодо ексголови Верховного суду Всеволода Князєва по суті на 28 серпня.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба ВАКС, передає Укрінформ.

«20 серпня колегія суддів Вищого антикорупційного суду завершила підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням колишнього голови Верховного суду у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ВАКС постановив призначити розгляд вказаної справи по суті на 28 серпня 2024 року.

При цьому колегія суддів ВАКС відмовила захисникам обвинуваченого у зміні запобіжного заходу.

Читайте також: ВРП звільнила з посад суддів Князєва й Тандира

Як повідомлялося, у квітні у Вищій раді правосуддя відкрили дисциплінарну справу стосовно судді Касаційного адміністративного суду у складі ВС Всеволода Князєва за результатами розгляду скарг щодо дисциплінарного проступку судді, які надійшли, зокрема, від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Перша дисциплінарна палата ВРП у червні вирішила застосувати до судді Князєва дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади.

У грудні 2023 року Печерський районний суд Києва визнав винним колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків, зобов’язав сплатити штраф в розмірі 2 тис. 550 грн і конфіскував подарунок в сумі 906 тис. 600 грн.

У травні 2023 року у Національному антикорупційному бюро і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди у 2,7 млн дол. керівництвом і суддями Верховного суду.

За версією слідства, хабар був за ухвалене 19 квітня 2023 року Великою палатою ВС рішення у справі про визнання законності придбання у 2002 році пакета акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату компанією Ferrexpo.

Читайте також: У ВАКС пояснили, чому директора оборонного заводу в Ізюмі визнали невинуватим

Під час пленуму Верховного суду було висловлено тодішньому голові ВС Князєву недовіру й ухвалена постанова пленуму про припинення повноважень голови ВС.

18 травня 2023 року Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання Князєва під вартою.

Того ж дня ВАКС обрав ексголові Верховного суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 107,3 млн грн.

30 січня 2024 року розмір застави був зменшений до 18,168 млн грн, а 31 січня ця сума була внесена. Того ж дня Князєва звільнили з-під варти.

4 березня САП направила до ВАКС обвинувальний акт щодо Князєва.

Наприкінці травня колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила строки дії обов’язків Князєву, при цьому з нього зняли електронний браслет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-