Жолнович не виключає скорочення соціальних програм

Жолнович не виключає скорочення соціальних програм

Ексклюзив
Укрінформ
Перерозподіл коштів із соціальних програм у зв’язку із скороченням видатків на цю сферу відбуватиметься так, щоби найбільш вразливі категорії населення отримали необхідне забезпечення.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю Укрінформу, коментуючи заплановане зменшення видатків на соціальну сферу в бюджетній декларації на 2025-2027 рік майже на 45 млрд грн.

«Я думаю, що це попередній прогноз. Певна річ, будемо перебалансовувати і, мабуть, потроху скорочувати різні програми, але з таким підходом, щоби найбільш вразливі категорії населення отримали необхідне забезпечення», - сказала вона.

Жолнович нагадала, що протягом кількох років в Україні зупинена, зокрема, програма з санаторно-курортного лікування для ветеранів Другої світової чи постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

«У мирний час це гарна програма для оздоровлення та відпочинку, однак зараз пріоритетом є допомога людям із зони бойових дій, тим, хто має додаткову підтримку по бідності, кому потрібно закупити дрова на зиму», - сказала вона.

Міністерка додала, що до соціальної сфери залучатимуть кошти міжнародних партнерів.

Читайте також: У Мінсоцполітики підготували законопроєкт про запровадження базової соціальної допомоги

Як повідомлялося, цьогоріч у держбюджеті передбачено на соціальну сферу 470 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-