До суду передали справу посадовців, які обклали хабарями зернових експортерів

До суду передали справу посадовців, які обклали хабарями зернових експортерів

Фото
Укрінформ
ДБР передало до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників управління Держпродспоживслужби в Одеській області, які організували схему поборів з експортерів "зернового коридору".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"На початку квітня 2024 року працівники ДБР викрили та затримали п’ятьох співробітників Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій областях, які організували корупційну схему вимагання грошей за видачу фітосанітарних сертифікатів. Документи необхідні для експорту сільськогосподарської продукції, а також оформлення актів про результати обстеження, що необхідні для експорту ячменю та кукурудзи", - ідеться у повідомленні.

За попередніми оцінками, за це зловмисники отримували щомісячно понад 160 тис. доларів.

Двоє головних інспекторів головного управління Держпродспоживслужби Одещини обвинувачуються в одержанні неправомірної вимоги в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Двоє черкаських митників отримали п’ять років за ґратами через хабарі

Справу ще трьох членів групи, які підозрюються в причетності до оборудки, слідство виділило в окреме кримінальне провадження.

Як повідомлялось, у серпні НАБУ і САП завершили досудове розслідування у справі заступника голови Рівненської обласної ради, викритого на одержанні пів мільйона гривень неправомірної вигоди за вирішення земельних та майнових питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-