Апеляційний суд залишив без змін вирок засудженому за наведення ракет на Харківську ОВА

Апеляційний суд залишив без змін вирок засудженому за наведення ракет на Харківську ОВА

Фото
Укрінформ
Апеляційний суд залишив без змін вирок засудженому за наведення ракет на сили оборони України та цивільну інфраструктуру – довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомила у Телеграмі Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“Полтавський апеляційний суд залишив без змін вирок 39-річному чоловіку, якого визнано винним за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено довічне позбавлення волі з конфіскацією майна”, – йдеться у дописі.

За даними слідства, фігурант з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про ЗСУ та цивільну інфраструктуру у Харкові, для цього сам спостерігав і опитував місцевих жителів, а потім передавав дані через заборонену в Україні соцмережу “ВКонтакте” двом жінкам, які працюють на російські спецслужби.

“28 лютого 2022 року чоловік надіслав кураторці у Москві координати Харківської обласної державної адміністрації. Окрім того, він надав дані для завдання ударів по офісу фірми “ХАДО”. Він також передавав ще низку адрес у місті, які в подальшому були обстріляні російською армією. Крім того, харківʼянин публікував у соцмережах дописи, у яких заперечував збройну агресію рф проти України та схвалював злочинні дії окупантів”, - зазначають у прокуратурі.

Правоохоронці затримали чоловіка у липні 2022 року. Під час обшуку в нього вилучили карабін моделі “Форт-202”, набої до пістолета, корпус гранати.

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада 2023 року Київський районний суд Харкова призначив чоловіку довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Йдеться про Дениса Панікарова - колишнього працівника правоохоронних органів, охоронця гаражного кооперативу. За даними СБУ, чоловіка завербували ще у 2019 році під час його поїздки у Росію, і після інструктажу він був “у режимі очікування” аж до повномасштабного вторгнення.

Під час слідства та суду харківʼянин провини не визнав. Він заявив, що жодної інформації РФ не передавав, намагався переконати суд, що доступ до акаунту у соцмережі могли мати інші особи шляхом його зламу або крадіжки, оскільки він неодноразово губив свої телефони і ноутбук та віддавав їх до ремонту.

Читайте також: Ексдепутата кримського парламенту засудили на 14 років за держзраду

Журналістам Панікаров підтвердив, що після затримання писав заяву про обмін у Росію.

Після вироку першої інстанції сторона захисту подала апеляційні скарги, в яких просила виправдання.

Як повідомлялося, 1 березня 2022 року війська РФ випустили з літаків дві ракети “Калібр” по будівлі обласної адміністрації на вул. Сумській у центрі Харкова. За даними прокуратури, загинула 31 людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-