Ексдепутата кримського парламенту засудили на 14 років за держзраду

Ексдепутата кримського парламенту засудили на 14 років за держзраду

Укрінформ
Колишнього депутата кримського парламенту засудили до 14 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримав колишній депутат Верховної Ради АР Крим VI скликання. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та засуджено до 14 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що у 2014 році засуджений, спільно з іншими депутатами парламенту АР Крим, задля легітимізації окупації півострова збройними силами РФ, проголосував за ухвалення низки незаконних постанов. Зокрема щодо проведення «загальнокримського референдуму» та «незалежність Криму і Севастополя».

Читайте також: Ексначальника екоінспекції Криму судитимуть за держзраду

Зазначається, що це було зроблено всупереч рішенню Верховної Ради України, яка припинила повноваження депутатів парламенту автономії.

Крім того, у квітні 2014 року фігурант узяв участь у позачерговому засіданні окупаційної «Державної ради» та віддав голос за «Конституцію Республіки Крим».

Згодом його було обрано депутатом «Держради Республіки Крим» І скликання від партії «Єдина Росія».

Своїми рішеннями, вказали у прокуратурі, засуджений надав допомогу РФ у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності.

Читайте також: Кримському «заступнику міністра» повідомили про підозру у держзраді - прокуратура АРК

Також повідомляється, що указом Президента України від 7 грудня 2021 року введено в дію рішення РНБО, яким до ексдепутата застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних проваджень за роки агресії Російської Федерації проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-