Кримському «заступнику міністра» повідомили про підозру у держзраді - прокуратура АРК

Кримському «заступнику міністра» повідомили про підозру у держзраді - прокуратура АРК

Укрінформ
Колаборанту, "заступнику міністра з надзвичайних ситуацій Криму" повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратурою автономії повідомлено про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) колишньому заступнику начальника управління – начальнику відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в АР Крим. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що після окупації півострова громадянин України зрадив присязі та перейшов на бік ворога, обійнявши посаду "заступника начальника головного управління – начальника управління (головного державного інспектора по пожежному нагляду) ГУ МНС Росії по Республіці Крим", а з 2019 року - "заступника міністра надзвичайних ситуацій Республіки Крим".

Читайте також: Чиновницю «адміністрації Джанкойського району Криму» засудили на сім років за колабораціонізм

Зазначається, що на вказаній посаді підозрюваний безпосередньо здійснює функції представника органів окупаційної "влади", сприяє реалізації політики держави-агресора в галузі цивільної оборони, а також надає допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України. 

Раніше Укрінформ повідомляв, що станом на кінець 2023 року, прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо державної зради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-