Чиновницю «адміністрації Джанкойського району Криму» засудили на сім років за колабораціонізм

Чиновницю «адміністрації Джанкойського району Криму» засудили на сім років за колабораціонізм

Укрінформ
Заступниця голови окупаційної «адміністрації Джанкойського району Криму» Наталія Симчук отримала сім років позбавлення волі за колабораціонізм.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

"Деснянський районний суд Києва оголосив вирок заступниці голови незаконно створеної російськими окупантами «Адміністрації Джанкойського району Криму». За колабораціонізм її заочно засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, засуджено 55-річну громадянку України Симчук Наталію Романівну. Вона родом з Волинської області, проте з 2012 року жила в Краснодарському краї РФ, де працювала викладачем у професійному училищі та «Армавірському машинобудівному технікумі». У 2020 році приїхала до Криму та очолила «Масловську школу-дитячий садок» Джанкойського району, а 27 червня 2023 року окупанти призначили її на посаду заступниці голови «Адміністрації Джанкойського району Республіки Крим».

Читайте також: Судитимуть співробітників окупаційного телеканалу в Маріуполі, які працюють на РФ - прокуратура

Деснянський райсуд Києва визнав Симчук винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.111-1 КК України, а саме у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Зазначається, що вирок оголошено заочно. Покарання засуджена відбуватиме з моменту фактичного затримання українськими правоохоронцями.

Раніше Укрінформ повідомляв, що окупаційного «заступника голови Комітету з протидії корупції Республіки Крим» заочно засуджено до 8 років позбавлення волі. Його визнано винним у колабораційній діяльності.

Фото: Лента новостей Крыма

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-