Президент Литви нагородив Олену Зеленську орденом Вітовта Великого

Президент Литви нагородив Олену Зеленську орденом Вітовта Великого

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа під час візиту до України вручив першій леді Олені Зеленській Великий хрест ордена Вітовта Великого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Зазначається, що “вона удостоєна цієї нагороди за внесок разом з усім українським народом у боротьбу за свободу, суверенітет і територіальну цілісність України, а також за заслуги у розвитку міждержавних відносин між Литвою та Україною”.

Указ, у якому йдеться про відзначення Зеленської, Науседа підписав 16 лютого з нагоди 106-ї річниці відновлення Литовської держави.

Орден Вітовта Великого – найвища державна нагорода Литовської Республіки, якою Президент країни відзначає, зокрема керівників і громадян Литви та інших держав.

Читайте також: Зеленська закликала світ дізнаватися й поширювати правду про Крим

Цю нагороду заснували 1 вересня 1930 року з нагоди 500-х роковин із дня смерті Великого князя литовського Вітовта.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня до Києва прибули президент Литви Гітанас Науседа і прем’єр-міністр Латвії Евіка Сілінія для участі у саміті ""Кримської платформи".

"Кримська платформа" - ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-