Міноборони затвердило зразок полегшеного бронежилета

Міноборони затвердило зразок полегшеного бронежилета

Укрінформ
Головне управління розвитку матеріального забезпечення Міноборони затвердило зразок-еталон полегшеного бронежилета для військовослужбовців ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

Про це повідомляє пресслужба МОУ, передає Укрінформ.

«Полегшений бронежилет забезпечує високий рівень захисту та комфорт під час виконання бойових завдань, зокрема для військових ССО та ДШВ. Такі бронежилети будуть особливо корисними для військовослужбовців у розвідгрупах та підрозділах, де важливо поєднувати легкість, мобільність та надійність захисту»‎, – зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Як зазначається, основний комплект полегшеного бронежилета складається з таких елементів: чохол фронтальний з м’яким та жорстким бронеелементом, чохол фронтальний з м’яким балістичним елементом та жорстким бронеелементом та плечовими накладками, камербанд (виконаний за аналогією з системою skeleton‎), бокові чохли з м’яким балістичним елементом та чохол захисту кишківника у вигляді сумки з м’яким балістичним елементом.

Також є додаткові елементи для захисту окремих життєвоважливих органів. Ці елементи комплекту поставки визначаються замовником, але всі вони мають м’який балістичний захист.

Усі м’які бронеелементи полегшеного бронежилета мають клас захисту 1, жорсткі бронеелементи мають клас захисту 6+. Полегшений бронежилет виконується у чотирьох розмірах (S, M, L та XL), його вага становить від 7,5 до 12 кг - залежно від розміру та комплектації.

Читайте також: Буданов брав участь у ключовому етапі операції у Вовчанську - розвідник

У МОУ наголосили, що затвердження зразка-еталона «Бронежилет полегшений» дозволить закуповувати нові зразки засобів індивідуального захисту та розширити коло постачальників для задоволення потреб ЗСУ та ДССТ.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство оборони проводить пошук та дослідження нових типів тканин для літньої польової форми і каркасних наметів та запрошує виробників для участі у випробуваннях цих матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-