Зеленський подякував військовим капеланам, які служать з українськими воїнами

Зеленський подякував військовим капеланам, які служать з українськими воїнами

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у відеозверненні подякував кожному військовому капелану, який служить з українськими воїнами.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський наголосив у зверненні, оприлюдненому на сайті Президента.

«Я хочу сьогодні відзначити воїнів нашої Нацгвардії України, які бʼються разом з усіма на фронті та особливо проявили себе цими тижнями. 12-та бригада спецпризначення Нацгвардії та, зокрема, старші солдати Роман Здебський та Владислав Русенко. 15-та бригада оперативного призначення: молодший сержант Богдан Петренко і сержанти Юрій Колосовський та Євген Кузнецов. Також 1-ша президентська бригада: молодший сержант Владислав Скоробагач та підполковник Володимир Жданов», - зазначив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він також відзначив спецпризначів 2-го та 4-го загонів Центру спецпризначення Нацгвардії «Омега», які воюють у Харківській та Донецькій областях.

«Їхні імена зараз називати ми не можемо: особливо чутливі завдання у хлопців, спеціальна робота проти ворога. І результат саме такий, як потрібно Україні. Дякую, хлопці, вам!», - наголосив Зеленський.

Також він відзначив українських військових капеланів.

Читайте також: У Києві презентували документальний фільм «Бути поруч» про військових капеланів

«Духовні отці з різних конфесій, які служать, щоб наші воїни мали духовну підтримку та правильну пораду, світлу надію. Дуже важливо, щоб більше представників церков і релігійних спільнот, усі, хто працює на духовну незалежність України, долучались до військової служби Україні, були ближче до хлопців на передовій – передусім у бойових бригадах, саме там, де найбільш потрібно. Я дякую кожному військовому капелану, який служить саме так – з нашими українськими воїнами», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський привітав духовних наставників захисників та захисниць із Днем військового капелана.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-