Бойові частини ЗСУ отримають радіостанції Motorola та турецької Aselsan

Бойові частини ЗСУ отримають радіостанції Motorola та турецької Aselsan

Фото
Укрінформ
Всі бойові військові частини Збройних Сил України поступово перейдуть на оснащення радіостанціями Aselsan.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник військ зв’язку Збройних Сил України – начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України Володимир Рапко.

"В період 2018-2020 років всі бойові військові частини Збройних Сил України поступово перейдуть на оснащення ультракороткохвильовими радіостанціями турецької компанії Aselsan. Окремі військові частини та підрозділи продовжать використання радіостанцій Harris, отриманих за програмою військової допомоги від США. Радіостанції Motorola використовуватимуться в підрозділах оперативного забезпечення", - сказав Рапко.

За його словами, за результатами тестових випробувань радіостанції Aselsan найбільше відповідають вимогам Збройних Сил України, зокрема, за показниками якості та ціни. Окрім цього, планується розгорнути виробництво таких радіостанцій на території України.

Рапко також зауважив, що програма підготовки військ зв’язку змінюється відповідно до тенденцій розвитку системи зв’язку Збройних Сил України. Розвиток системи зв’язку у військових частинах та підрозділах у районі АТО вимагає змін у програмі підготовки фахівців військ зв’язку. Значну допомогу Збройним Силам України щодо підготовки спеціалістів надають Академія Cisco та Комп’ютерна академія ШАГ. Окрім цього, в Україні створено два навчальні центри Aselsan та Harris. Спеціалісти цих компаній проводять навчання як у навчальних центрах, так і шляхом направлення інструкторів безпосередньо до підрозділів. Також Україна бере участь практично в кожному навчанні країн НАТО в галузі кіберзахисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-