Google виплатить $700 мільйонів компенсації у США

Google виплатить $700 мільйонів компенсації у США

Укрінформ
Компанія Alphabet, яка належить Google, погодилася заплатити 700 мільйонів доларів і збільшити конкуренцію в своєму магазині додатків Google Play відповідно до умов антимонопольного врегулювання справи з американськими штатами та споживачами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Згідно з угодою, яка все ще потребує остаточного схвалення федерального суду у Сан-Франциско, компанія заплатить 630 мільйонів доларів США у розрахунковий фонд для споживачів і 70 мільйонів у фонд, який використовуватиметься штатами.

Також у тексті угоди говориться про те, що користувачі, які відповідають критеріям, отримають принаймні по 2 долари США та можуть отримати додаткові виплати залежно від своїх витрат у Google Play у період з 16 серпня 2016 року по 30 вересня 2023 року.

Зазначається, що до самого позову проти Google приєдналися всі 50 штатів США, а також округ Колумбії, Пуерто-Ріко та Віргінські острови.

Читайте також: Google обмежить використання рекламодавцями cookie для відстеження браузерів

Раніше Google звинувачували в тому, що він стягував зі споживачів завищені ціни через незаконні обмеження на розповсюдження додатків на пристроях Android і непотрібні комісії за транзакції в додатках.

Компанія свою провину не визнала.

Як повідомляв Укрінформ, у компанії Google заявили, що почнуть тестувати нову функцію у браузері Chrome в рамках плану щодо заборони сторонніх файлів cookie, які рекламодавці використовують для відстеження споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-